Fitkids

Wanneer Fitkids?
Fitkids is een beweegprogramma dat speciaal voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening is ontwikkeld. Deze kinderen kunnen bij Fitkids, gedurende maximaal een jaar, trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving. Er wordt getraind onder professionele begeleiding van een kinderfysiotherapeut.

In Fitkids ontdekken kinderen weer het plezier in bewegen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Het kind leert dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon mee kan doen aan activiteiten en sport. Fitkids is een heel dynamisch project: er moet beweging in blijven! Het kind wordt gestimuleerd om na Fitkids door te gaan met een sport of activiteit. Dit kan ook beschouwd worden als een doel van Fitkids.

Voor wie is Fitkids?
Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening, die een fysiek  inactief leven leiden. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, diabetes, motorische achterstand, downsyndroom, een spierziekte, reuma, autisme of een aangeboren hartafwijking mee. Fitkids is echter geen obesitas- of overgewichtprogramma. Natuurlijk kunnen kinderen met overgewicht of obesitas als comorbiditeit wel deelnemen aan Fitkids. Voor deelname aan Fitkids is een verwijzing noodzakelijk van een kinderarts of andere specialist. Soms volstaat een verwijzing van een huisarts of psycholoog.

Werkwijze
In het programma wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen, zowel fysiek als mentaal. Het doel is om deze kinderen weerbaarder te maken en hun zelfredzaamheid te vergroten. Iedere les wordt gestart met een gezamenlijke warming-up, waarna een individueel programma volgt. De les wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down.

Fitkids wordt inmiddels op meer dan 150 locaties in Nederland gegeven. Iedere week trainen er meer dan 4500 kinderen in Fitkids. Voor meer informatie klik hier.                 

Waar?
Fitkids wordt gegeven bij Fysiotherapie Geesteren; Lutkeberg 24 te Geesteren.

Heeft u het gevoel dat uw kind baat kan hebben bij Fitkids? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken uw vragen en onderzoeken samen met u of Fitkids zinvol is. 

Copyright © 2019 Kindercentrum Geesteren | Realisatie Weland Webdesign